søndag 11. desember 2011

Når alt er stille.

Snøen har lagt seg som et lokk over åsen så nå har naturen gått i hi for vinteren. Det er stille i skogen nå, helt stille men likevel det er tre ivrige jegere som aldri gir seg.

Zenta, Tom og jeg har ikke tenkt å gi oss ennå så denne månelyse morgenen går vi ut fra Knudsætera og lia østover inn mot myra og følger toppen utover. Det er stille i dag og det er knapt noen spor å se så det virker nesten som om alt liv har gått i hi for vinteren. Hvis man bruker øynene og øra er det likevel mye liv å se. Vi ser spor etter rådyr, ekorn, orrfugel og røyskatt og vi hører også noen småfugler og en flaggspett har begynt å hakke fram frokosten, ja vi koser oss her vi sakte rusler innover åsen denne litt kalde men flotte vintermorgenen. Nå er det virkelig stillheten som har tatt over her inne og vi lar inntrykkene skli innn i sjela, dette er minner og inntrykk vi skal ta med oss videre livet og som vi skal leve godt på lenge framover.

Vi trives her ute på åsen og koser oss slik vi har gjort hele denne flotte høsten. Det ser ikke ut til at det skal bli noe los i dag heller siden vi ikke ser noen harespor, men hva gjør det? Vi finner oss en lun plass litt inne i skogen og fyrer opp bålet, mat og kaffe smaker som vanlig utmerket. Vi slapper av og tar livet med ro, her er det ingen grunn til å stresse. I dag kommer også Zenta innom og vil ha en matbit ved bålet får hun drar videre. Når kaffekjelen er tømt så pakker vi sekkene og rusler sakte tilbake ned mot veien.

Vi følger veien tilbake til bilen og blir enige om at vi tross alt har hatt en flott dag, det viktigste er jo å komme seg ut og slappe av og nyte naturen. Det har vært en flott høst og vi håper at vi fortsatt kan få noen fine dager til før jula kommer.

                                            Vinterlandskap med fullmåne.

                                            En stille vintermorgen.

                                            En vakker vinterdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar