lørdag 10. desember 2011

Så kom vinteren

Etter ei og ei halv uke uten jakt gjør det godt å komme seg utpå åsen igjen og siden sist vi var utover har snøen kommet, det gjør at jakta nå blir noe anderledes.

Det er en kald og klar morgen vi står opp til i dag (minus 12 hjemme) så det ser ut til at vi kan få nok en fin dag på åsen. Tom, Zenta og jeg går ut fra Monsætertorget og setter som vanlig kursen mot vollen. Zenta virker til å trives med snøen og drar som vanlig rett ut, det er ca 30-35 cm snø, men den er heldigvis tørr og lett å gå i. Innerst inne er vi litt i tvil om det blir noe los i dag for haren beveger seg lite de to-tre første dagene etter at det er kommet snø. Vi rusler rolig oppover mot vollen, det er vinter stille i skogen så knapt en lyd er å høre i dag.

Vi slår oss til ro på vollen og lar Zenta jobbe, det trekker litt kaldt her men vi slapper av og nyter denne stille og fine morgenstunda. På slike kjølige dager gjør det godt å fyre opp bålet og ganske snart begynner det å ryke av kjelen. I dag smaker det virkelig godt med varm nykokt kaffe så vi slapper av og nyter ei rolig og god hvilestund. Det er litt kjølig å sitte stille så da kaffekjelen er tømt rusler vi etter Zenta for å se om hun jobber med noe siden hun har oppholdt seg i samme område ganske lenge. Vi kommer raskt innpå men det eneste vi ser er spor etter et ekorn så vi velger å koble. Vi rusler veien oppover mot bilen igjen da vi får se harespor på nedsiden av veien men vi velger å la den være i fred idag, å gå ned i den stor stein lia på snøføre frister ikke.

Det ble en rolig dag på åsen i dag men det er jo også godt med slike rolige "kosedager" også da.

                                            Urørt snø på tur inn mot vollen.

                                             Soloppgang i desember.

                                             Vakkert vinterlandskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar