onsdag 6. februar 2013

Tilbake på isen.

Siden den siste dagen vi var ute på jakt har det vært ei stille tid slik det bruker å være på denne tiden av året derfor har lengselen og lysta på nye turer vokst seg kraftig i meg og nå kom helga da lysta skulle slippe løs igjen, endelig.

Det går en god følelse gjennom kroppen min da jeg fredag morgen rusler utover isen på Mjøsa ved Moelv, det gjør utrolig godt å være tilbake på isen igjen. Det er litt kaldt men sola skinner og det er helt vindstille så det blir nok en fin dag. Som vanlig på Mjøsa så satser jeg på pimpel, det er alltid litt spesiellt å slippe ned i første hullet og jeg venter selvsagt spendt på napp men ingenting skjer. Søm vanlig på Mjøsa må man lete opp fisken og det går faktisk en hel time før jeg endelig merker fisk i et gammelt hull men da kommer det også 3 stk ganske kjapt, 1 a 155, 285 og 380 gr, dette var morro og en fin start. Jeg fisker meg rundt i dette området men fisken er ikke veldig bitevillig men en og annen fisk blir det da, desverre mister jeg også igjen flere pene men til slutt lykkes jeg å få opp en flott abbor på pene 485 gr.

Siden det nå begynner å bli litt kaldt og jeg begynner å bli litt sliten og trøtt så er det på tide å gi seg på hjem vei. Når jeg teller opp viser det seg at jeg har fått 14 abbor som totalt veier 3080 gr, en fin start på årets sesong.

                                            De tre første abborene i vinter ligger på isen.

                                             Dagens største, 485 gr.

Lørdag morgen settes kursen mot Jarenvannet for å delta på konkuransen der, når vi reiser hjemmefra er det kun minus 6 men på Jaren er det minus 14, det kan altså bli en kald dag. Jeg begynner der jeg alltid fisker på Jarenvannet men her er det dødt, kun noen få små abborer lar seg lure men ingen av de andre ser ut til å få noe heller. Siste snaue time tar jeg en liten rå sjangse og går over til andre siden og jager litt med pimpel men det gir ingen særlig uttelling. Ved opptellinga viser det seg at jeg har fått 23 abbor og disse veier tilsammen kun 700 gr men utrolig nok holder det til 6 pl og premie. Selv med det skuffende dårlige bettet var det likevel godt å være tilbake på Jarenvannet.

                                            En litt grå vinterdag på Jarenvannet.

Så kom søndagen og endelig gikk turen igjen tilbake til Lyseren i Enebakk, et godt og spennende fiske vann jeg trives godt på så jeg gleder meg til å igjen prøve lykken på Lyseren. Det er som vanlig når det er norgescup godt oppmøte, 152 stk er det som har møtt opp idag. Det er speilblank og glatt is så det er bra at jeg tok med brodder i dag. Jeg velger å starte litt lengre ut enn det jeg har gjort før og jeg har tenkt å holde meg på litt andre plasser enn der jeg har fisket før. Til å begynne med biter det dårlig men etterhvert blir det mer fart i fisken men det er desverre kun små fisk. Jeg flytter meg litt rundt og får ganske jevnt med fisk men det blir litt for lite og litt for smått så jeg forstår tidlig at det nok ikke blir noe premie idag men det gjør ikke så mye, jeg koser meg og nyter dagen. Jeg jobber jevnt og trutt i alle fire timene og gjennomfører slik sett en grei konkuranse. Det blir i alt 186 abbor som veier 5678 gr, det holder til 33 pl av totalt 88 så jeg er ganske fornøyd særlig siden jeg får mer enn både Hansen, Kenneth, Aasmund, Halfdan og Magne Olav så da må jeg jo være fornøyd.

Det gjorde godt å komme i gang med årets sesong så alt i alt er jeg godt fornøyd med disse tre første dagene og gleder meg til fortsettelsen.

                                           Det er pent og stille på Lyseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar