tirsdag 1. november 2011

Effektivt lagarbeid.

Når vi er flere som er på jakt sammen må vi jobbe sammen som ett lag. Vi har jaktet sammen noen år nå og begynner å kjenne hvordan de andre tenker, vi har lært oss hvordan vi skal utnytte hverandres sterke sider slik at vi blir et godt og effektivt jaktlag. For oss spiller det ikke lenger noen rolle hvem som til slutt feller haren, et evt harefall kommer som et resultat av godt lagarbeid derfor sier vi alltid at det er vi som har skutt en hare, hvem som faktisk skyter haren spiller ingen rolle.

Det er ikke noe mål for oss å skyte flest mulig harer men nå Zenta gjør en god og solid jobb og laget fungerer godt så fortjener vi alle en god belønning av og til og når alt fungerer som det skal smaker det alltid xtra godt når det lykkes og i dag fikk vi en real godbit vi vil huske lenge.

Vi jakter over det meste av vår del av åsen derfor er vi av og til litt usikre på hvor vi skal legge turen og etter litt diskusjon på tur utover blir Tom og jeg enige om å utfordre haren ved Nordbråten idag, Jørgen og Asbjørn er som vanlig enige. Zenta blir sluppet rett ut av bilen på snuplassen og drar rett ut på leting men i dag ser det ikke ut til at det er noe fot akkuratt her, derfor rusler vi sakte oppover veien mot toppen. Zenta blir som vanlig borte igjen og nå kan vi med glede fastslå at hun jobber med en fot. Vi stopper opp og venter mens hun jobber.

I dag slipper vi å vente særlig lenge før haren må ta fatt på dagens "trimtur", losen går greit og fint i lia mot og under Bergsjøbrenntoppen. Zenta sin glade og gode sang gjør denne tåkegrå dagen like vakker og fin som den varmeste sommerdag. Det er virkelig stort å stå her å lytte til en slik flott los og spenningen er på topp, med fire mann på hver sin banker post bør mulighetene i dag være gode. Etter et litt lengre tap får jeg på nytt høre Zenta og losen kommer nå framover lia mot oss og plutselig smeller ett skudd på toppen, vi venter i spenning men vi hører ingenting mer, jeg tar derfor beina fatt og tar turen rett opp lia til Asbjørn som må innrømme at han har bommet, slikt skjer.

Etterhvert kommer Zenta og jeg hjelper henne så godt jeg kan inn på rett spor og bare ca 100 meter unna der Asbjørn skaut på haren får jeg se at den starter opp igjen, kan han ha truffet den likevel?? Jeg blir usikker men får satt Zenta på som fortsetter losen som nå går ned mot Grindberget, losen går nå ikke lenge før det smeller et nytt skudd, denne gangen fra Tom og heldigvis nå ble det "Dot". Nok en gang har vi fått bevist at effektivt og godt lagarbeid og samspill mellom hund og hundefører gir gode resultater også på harejakt. En stor fornøyd Tom kan ta i mot gratulasjoner etter at han felte hare nr sju for denne høsten.

Jørgen og Asbjørn har alt fått god fyr i bålet da Zenta, Tom og jeg ankommer bålplassen vår. Det er en godt fornøyd og lykkelig gjeng som kan oppsummere dagen mens vi koser oss med mat, kaffe og litt andre god saker. Vi tar oss god tid, slapper av og nyter livet, akkuratt nå gjør det ikke noe at det er litt tåke og grått vær, vi har det helt topp, det er slik vi vil ha det, det er dette vi lever for.

                                            Tåke og gråvær i dag.

                                            Vi koser slapper av og nter livet på åsen.

              Bergsjøbrenna har gitt oss mange gode og spennende minner (bildet er ikke tatt i dag)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar