mandag 5. mars 2012

En drømmedag i mars.

Etter ei heig med konkuranser skal det bli godt å komme på åsen igjen og slappe av og nyte livet. Turen jeg skal ut på idag har jeg drømt om og tenkt på lenge men det har på en måte aldri blitt noe av men i dag er altså dagen endelig kommet og jeg gleder meg, dette blir spennende.

Pulken er pakket og klar for en lang dagstur, jeg spenner på meg skiene og legger i vei over Svartungen og setter kursen rett over mot vestsiden og derfra videre følger jeg skiløypa fram mot dgaens store mål, nemlig Bergevannet. Turen går lett i de fine oppkjørte løypene og det er en fryd å begi seg ut i dette spennende terrenget en slik solblank og flott morgen i starten av mars, dette ser virkelig ut til å bli en flott dag, en slik dag man så ofte drømmer om. I god fart passeres Vesle Svartungen og Bjørtjern og snart er jeg ved krysset og kan begynne på den 1 km lange stigninga opp mot Bergevannet, jeg starter rolig og prøver å holde et jevnt tempo, kroppen virker lett og fin så det tar ikke lang tid før jeg er opp og kan skimte Bergevannet gjennom skogen, en lett, god og jublende følelse sprer seg gjennom kroppen, målet er nådd.

Jeg sklir ut på isen og rusler rolig utover vannet, skaren bærer godt så det er fint å gå. Like utenfor den første odden ligger det noen abborer på isen, dette lover godt. Jeg fortsetter litt lenger utover for å finne meg en fin leierplass slik ca midt på vannet siden jeg har tenkt å prøve over et så stort område som mulig. Jeg finner en fin plass i sola ved skålåslandet. Jeg får skiene av meg og bytter til tørre klær, det er litt kaldt siden det blåser litt men det blir utrolig godt og varmt etterpå.

Så rusler jeg ut på isen for å finne ut hva Bergevannet kan ha å by på, jeg velger å starte ved ei steingrunne ca midt på vannet. Det er overraskende grunt til å være så langt utpå, ca 2,5 m men alt i første hullet er dagens første abbor tatt, jeg prøver noen hull til her både litt innover og utover men får kun to abbor til. Jeg velger nå å fiske meg litt over mot skålåslandet siden jeg fikk bra med fisk der de to turene jeg var her i sommer. Ett nytt hull bores, ned med mormyskaen, ca 2,5 meter her å, ingenting skjer, hullet virker tomt så jeg setter stikka i snøen og borrer et nytt hull ca 5 meter unna. Her prøver jeg med lokkmeite men også det uten resultat. Jeg har egentlig lyst til å flytte meg litt lenger nedover og går tilbake for å ta opp igjen mormyskastikka men nesten med det samme jeg tar i den hugger det til og en abbor må opp av hullet. Nå blir det virkelig fart i dette hullet, det biter jevnt og trutt så fort jeg får ned i igjen, jeg prøver både mormyskha, pimpel og lokkemeite og det biter jevnt uansett men litt rart er det at abboren hugger bedre og er lettere å kroke etter at den har nappet av fjærmyggen, jeg vet ikke helt hvor mange fisker jeg tar i dette hullet men jeg vil tro at det er ca 50-60. Når det blir stille prøver jeg noen hull rundt i samme område og tar vel 8-10 i ett hull men ellers er det stille. Dette var en utrolig flott start på denne dagen.

Jeg er blitt sulten så jeg rusler tilbake til leier plassen, fyrer opp bålet og henger kaffekjelen over. Jeg slapper av og nyter ei fin kvilestund i sola. Mat og kaffe smaker som vanlig godt når man sitter slik ved et bål og koser seg her langt inne på åsen, helt alene og langt inne her i dette paradiset som gir meg slike flotte stunder og gode minner, ja tankene går tilbake til alle de gode minnene man har men også til drømmer om nye turer og flotte dager som kommer, ja livet er jammen godt å leve her på skogen. Også denne kvilestunda tar slutt så jeg pakker sammen sakene og går ut på isen igjen.

Jeg velger nå å prøve meg litt rundt omkring og går først oppover men her bærer ikke skaren så det er tungt å gå og siden jeg ikke kjenner fisk snur jeg og går nedover igjen og helt ned til odden der det ligger abbor på isen. Her begynner jeg å få fisk igjen og her finner jeg også to hull det biter bra i. Nå går jeg over mot skålåslandet igjen for å fiske meg tilbake mot leierplassen. Nå velger jeg å satse på pimpel, jeg fisker meg oppover og treffer på et par bra hull og dunken begynner etterhvert å bli ganske tung. Jeg ser på klokka at det snart er på tide å gi seg men jeg har da ennå tid til et par hull til. Jeg stopper i ei lita vik, her er det ca 3 meter, perfekt dybde for pimpelen. Jeg tar noen raske abborer men det blir ganske stille så jeg flytter meg noen meter lenger bort og borrer et nytt hull. Pimpelen tar bunnen, jeg strammer opp og der hugger det. Dette blir også et virkelig god hull og jeg tar nok rundt ca 50 her å og jeg kunne sikkert ha fått flere men nå må jeg desverre gi meg, det vil ta ei stund å pakke utstyret og turen tilbake vil også ta ca en time.

Jeg rusler tilbake til leierplassen og teller opp fisken, dunken er nesten helt full så det tar litt tid og det er faktisk flere fisker enn jeg trodde. Det viser seg at jeg har tatt hele 206 abbor og 1 ørret som totalt veier 12215 gram, så mye fisk har jeg aldri tatt på en dag på åsen før, dette overgikk alle mine villeste drømmer og håp, dette var morro. Utstyret er pakket og jeg setter kursen hjemover, jeg holder et jevnt tempo og det går lett framover, formen kjennes faktisk ganske god ut. Snart er jeg opp ved Svartungen og kan gli rolig ut på isen og sette kursen over igjen mot veien og etter "kun" 45 minutter er jeg tilbake ved bilen, turen tilbake gikk overraskende lett i dag.

Dette ble akkuratt en slik flott dag som jeg hadde håpet på, dette var dagen da en av mine drømmer gikk i oppfyllelse. Denne dagen vil gå inn i minneboka som en av de aller flotteste dager jeg har opplevd her inne på åsen. Med god tro på flere flotte dager i tiden framover setter jeg kursen hjem igjen full av gode minner men også full av drømmer, drømmer om det som kommer, jeg gleder meg.

                         Vesle Svartungen er et spennende vann men det blir en annen dag.

                                            Målet er nådd, Bergevannet ligger foran meg.

                                            Det er en vakker vinterdag her inne på skogen.

                                            Dagens abbor fangst.

                                             En ørret ble det også i dag.

1 kommentar:

  1. Meget bra rapport og gratulerer med kanonfangst. 12 kg på åsen er skikkelig bra.
    Mvh
    Aasmund

    SvarSlett