mandag 1. oktober 2012

Tanker om høsten.

Høsten er ei flott tid med mange kontraster, alt fra de grå og kjølige dager med tåke og regn til solblanke flotte dager med knall fine høstfarger, spennende opplevelser og rolige dager hvor vi bare koser oss. Gjennom jakta opplever vi alle disse dagene, gjennom disse dagene fylles minneboka opp med gode dager og opplevelser vi skal nyte i ukene, månedene og årene som kommer, det er disse dagene og opplevelsene vi skal leve på når de grå dagene kommer.

Det er søndag morgen og natta er i ferd med å slippe litt av taket men tåka som ligger tung ned over Bergsjøbrenna i det Zenta, Asbjørn, Tom og jeg rusler ut ved demningå på Bergsjøen og rusler innover myrene hindrer dagslyset komme skikkelig til men etter hvert begynner tåka å lette. Vi tar det rolig og lar Zenta undersøke grundig på toppen og rundt myra her siden vi fant fersk haremøkk her sist vi var her men i dag ser det ikke ut til å være noe spennende å finne her. Vi rusler sakte framover mens Zenta slår ut og jobber godt men enn så lenge ser det ikke ut til at hun finner noe å jobbe med.

Sola har etterhvert kommet opp og får et godt tak på det som ser ut til å bli en flott dag. Vi trives og har det utrolig godt der vi rusler sakte innover myrene, bare det å komme seg ut og oppleve slike flotte dager gir oss en god ro i sjela, tenk hva de går glipp av de som ligger hjemme og sover. Zenta kommer inn igjen fra en lengre tur og rusler litt rundt oss før hun på nytt drar ut igjen i ivrig søk, den jenta gir seg aldri. Vi krysser ei myr og finner oss en fin plass i sola, nå er det på tide å fyre opp bålet.

Snart brenner bålet godt og kaffekjelen henges over og vi ser fram til ei rolig kvile stund med ny kokt kaffe og andre godsaker. Nå vil vi bare slappe av og kose oss, vi glemmer alle tanker om hva som skjer i resten av verden, vi dytter hverdagen så langt unna som mulig det eneste som eksisterer for oss nå er denne myra, plassen i sola, kaffebålet, den hyggelige praten om alt og ingenting, kosen ved det å være her ute, ute midt i dette paradiset. Det blir ei fin kvilestund, ei slik stund vi gjemmer i minneboka vår og henter fram igjen og koser oss med på de grå dagene, ei slik kvilestund vi unner alle å få oppleve.

Kaffekjelen er tom og sekkene blir pakket, det er på tide å finne ut hva Zenta jobber med så vi rusler etter henne. Zenta har jobbet med en fot hele tiden men heller ikke i dag ser det ut til at det blir noen los på oss men akkuratt på en dag som denne så gjør ikke det så mye, vi har hatt en flott og minnerik dag likevel.

Jeg kobler Zenta og vi rusler tilbake mot bilen og setter kursen hjemover som alltid med en liten klump i halsen men med en flott høstdag å legge til i minneboka vår, ja høsten kan vøre utrolig fantastisk på slike dager som dette.

                                             En flott høstdag.

                            Asbjørn og Tom krysser myra på tur mot dagens kaffeplass.

                                         I bakgrunnen hever Halsteinsåsen seg rett til værs. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar