søndag 2. oktober 2011

Rolige dager.

Hva er det jakt egentlig handler om? Hvorfor holder vi på med dette? Hva er egentlig vitsen med å stå opp kl 5 en søndag morgen og dra langt til skogs???

Å gi noe enkelt svar på dette er ikke mulig, det er nesten umulig å beskrive hva jakt egentlig handler om, det må i stor grad oppleves. For vår del er det å komme ut i skogen som er det viktigste, spenninga om hva dagen vil bringe, nytelsen av en god los, kosen og praten rundt et kaffebål. Enkelte dager skjer det mye mens andre dager er mer rolige men uansett, når man er på jakt skal man slappe av, ta livet helt med ro og nyte dagen og livet.

Det er ikke ofte vi er på samme plassen to dager på rad men idag var vi nok en gang på plass for å gå over området rundt Narumsætera, idag er både Tom og Jarle med. Zenta jobber som vanlig godt og står på men i dag ser det ikke ut til at hun finner noe av interesse, det varme tørre været i natt og det at det regnet litt fra morgenen av gjør at det lukter lite så noe brukbar fot finner vi ikke i dag.

Det blir likevel en ganske bra dag. Vi rusler sakte innover mot Narumsætera og ser oss omkring, det er helt stille i åsen. Plutselig dukker en liten tiur fram i det den slipper seg ut fra toppen av ei furu men det er ingen god skuddmulighet så den får fly uforstyrra videre. Etterhvert finner vi oss en fin plass og fyrer opp bålet og unner oss ei rolig og god kvile stund, Zenta kommer også innom og slår seg til ro ved oss. Vi roer oss helt ned, slapper av og nyter dagen, mat og nykokt kaffe smaker utrolig godt når man sitter slik midt utpå åsen. Vi tar oss god tid, praten går om alt og ingenting, her har vi det godt. Kaffekjelen blir tømt og vi setter kursen tilbake mot bilen godt fornøyd med at vi har fått nok en rolig og god dag på åsen.

                                            Utsikt fra Narumsætera

                                            Zenta koser seg også ved bålet.
                                           

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar