søndag 23. oktober 2011

Tilbake på go`plassen.

Storbrenna har de siste årene fått en helt spesiell plass i jaktsjela vår . Her har vi opplevd mange flotte og spennende stunder, vi bare må innom her med jevne mellomrom.

Det er en spendt gjeng med godt humør som i dag møtes på Storbrenna, hva har go`plassen å by på idag tro? Vi rusler sakte etter Zenta oppover til øvre vollen, som vanlig er det stille i åsen og det ligger spenning i luften. Det er mildt til å være så sent i oktober, det er overskyet og en litt kald vind suser mellom trærne. I et håp om å kansje overliste en hare i dag velger Jarle å stå igjen ved krysset mens Asbjørn, Tom og jeg følger Zenta. Hele denne siste uka har vært full av spennende opplevelser og fine dager så vi har stor tro på at vi også i dag vil få en god opplevelse. Vi venter mens vi gir Zenta god tid til å jobbe rundt vollen, men i dag ser det ikke ut til at det er noe fot her.

Vi rusler etter Zenta litt oppover men hun  blir som vanlig straks borte, siden det blåser litt trekker vi oss litt etter henne slik at vi skal kunne høre henne hvis haren også i dag må strekke på beina. Mens vi står der og venter gjennoppleves tidligere loser og fine dager, det har jo blitt ganske mange etterhvert, gode dager som har gitt oss gode minner, minner vi lever godt på gjennom tunge og lange dager ellers i året. I det vi vurderer om vi skal trekke oss litt mer etter Zenta blir vi brått avbrudt av et hissig skrik som forteller at haren nå må strekke på beina. Zenta sin rolige og fine los er en fryd å høre på selv om den av og til blir litt borte i vinden. Vi står på hver vår "banker" post så i dag bør vi i det minste få se haren. Losen går jevnt og fint nede i lia slik den har for vane å gjøre her, dette lover godt.

Brått blir losen avbrutt av et skudd, ett enkelt skudd, jeg venter i spenning, hva skjer? I det jeg setter kursen ned mot Asbjørn hører jeg endelig at det skrikes "Dot", en voksen og helt hvit hare har falt for et velrettet skudd fra Asbjørn. En god jobb og fin los fra Zenta, en god lag innsats med god postfordeling ga uttelling, dette var morro.

Selv om det ennå er litt tidlig på dagen velger vi likevel å gi oss for i dag. Vi rusler ned igjen til Storbrenna, fyrer opp bålet og unner oss ei god og fin kvilestund. Det er en meget godt fornøyd og glad gjeng som sitter samlet og koser seg ved bålet. Vi har til nå i høst hatt mange gode og spennende loser, skutt seks harer og hatt mange flotte dager. Dette må være en av de aller beste høstene vi noen gang har opplevd. Zenta som nå er drøyt 10 år har så langt i høst hatt sin beste høst noen gang og har lagt ned en utrolig god innsats som hun fortjener all mulig ros for.

Vi koser oss ved bålet, slapper av og lar tiden gå mens vi nyter livet, bedre enn dette kan ingen ha det.

                                            Samlig på Storbrenna til mat og kaffe.

                                            Et godt fornøyd jaktlag med årets sjette hare.

                                            Storbrenna, stedet for gode minner og spennede dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar