søndag 16. september 2012

Harefall og bålkos.

På jakt er aldri to dager helt like, enkelte dager skjer alt og andre dager skjer det ingenting og så plutselig en dag kan alt skje på kun få minutter før alt blir stille igjen. Det er dette usikre og uforutsigbare som gjør det hele så spennende, hva vil denne dagen gi oss? For å takle denne usikkerheten må man alltid være fokusert og klar til gripe de mulighetene som plutselig kan dukke opp.

Det er akkurat blitt passe lyst da Zenta, Asbjørn, Tom og jeg rusler inn på Hoelsætervollen denne søndagsmorgenen. Med den spennende gårsdagen i minne er jeg spendt på hva denne dagen kan gi oss, bortsett fra litt vind ser været ganske bra ut selv om det kansje kan være litt vel varmt men vi skal nok få en fin dag på åsen likevel. Zenta tar det rolig i starten i dag å så turene blir ikke så lange i starten derfor rusler vi litt sakte med henne utover mot fugelbakken og da begynner hun å jobbe litt bedre men det ser ikke ut til å være noen fot her i dag heller. Vi krysser hogstflata og kommer oss opp på stigen som går ned i fugelbakken, plutselig får vi øye på noe som kommer mot oss, en annen hund en haldenstøver ser det ut til, heldigvis snur den igjen og drar tilbake dit den kom fra. Vi legger likevel om kursen og går oppover igjen for å ta turen innover myrene. Da vi kommer opp på stikrysset har Zenta dratt ut og nå ser det ut til at hun jobber med noe så da blir det bare å vente.

Endelig der får vi så vidt høre henne, et heller dårlig uttak langs med Lønnsjøen et sted. Losen blir heller ikke helt god, haren har nok fått litt forsprang på henne. Jeg setter kursen tilbake mot Hoelsætera for å finne meg en post der men det kan høres ut som jeg kansje kan komme for sent men jeg smyger meg likevel sakte framover. Etter å ha tenkt meg om litt velger jeg å gå mot øvre delen av vollen siden jeg så vidt hører Zenta helt nede mot elva. Jeg runner den siste grana og titter fram på vollen og der får jeg et kort glimt av haren og regner med at muligheten glapp. Forsiktig tar jeg noen skritt til framover og der plutselig ser jeg haren komme opp på bakken rett foran meg, jeg bråstopper og står helt stille og lar den komme helt opp. Sikringen av, haren setter seg, hagla i stilling, skuddet går. Haren går rett ned uten engang å merke hva det var som traff den, årets første hare er falt. En litt vel kort los men med tanke på gårsdagen har Zenta fortjent den. I respekt for haren som ligger der tar jeg som vanlig alltid av meg lua og "hilser" på den.

Ikke lenge etter kommer både Asbjørn og Tom og de er som vanlig i godt humør når vi får skutt hare, Zenta er nok mer skuffet når hun kommer for henne er morroa over når haren ligger der.

Etter at veiinga og andre rutiner er unnagjort rusler vi utover Bergsjøstigen et stykke før vi igjen slipper Zenta, det er tidlig dag så hun kan få løpe litt til. selv finner vi oss en fin og lun plass i sola i myrkanten og fyrer opp bålet. Nå skal vi slappe av og nyte denne flotte dagen, noe også Zenta finner ut at hun skal gjøre så hun slår seg også til ro ved bålet, greit nok, hun er nok litt sliten og fortjener å kose seg litt hun å. Vi sitter der og koser oss med kaffe og mat, praten går som vanlig lett om alt og ingenting, det er dette som er livet det er slik vi vil ha det disse flotte høstdagene. Bålkosen er på mange måter mer en halve turen og når vi itillegg har hatt los og skutt hare, ja da er livet virkelig godt å leve.

Snart er kaffekjelen tom så vi pakker sekkene og rusler tilbake mot Hoelsætera, selv om det alt i alt ble en rolig og god dag så skjedde det likevel noe spennende, det som skjedde kom brått og litt uventa men vi var klare og konsentrerte og derfor taklet vi situasjonen på en god måte som ga oss et godt resultat. Det ble en flott dag i det flotte høstværet, nettopp en slik dag vi har drømt om så lenge og nettopp en slik dag vi tar med oss i minneboka og koser oss med i tiden som kommer, det ble en dag med harefall og bålkos.

                                        Øverst på vollen mot fjøset er blitt en sikker post.

                                  Zenta, Erik og Tom er godt fornøyd med innsatsen i dag.

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med årets første hare. Som vanlig artig å lese om opplevelsen dine. Lykke til videre i jakta.
    Aasmund

    SvarSlett