lørdag 10. september 2011

Endelig i gang

Første dagen er alltid noe spesiell, vi bobler over av iver etter å komme igang, dette har vi jo ventet på i snart ett år. Som vanlig første dagen  legges turen til Storbrenna, et godt terreng som ofte gir bra og spennede loser. Zenta drar umiddelbart ut i søk og etter bare kort til markerer hun for fot. Minuttene går og vi venter i spenning, håper snart på å få høre henne. Og der endelig er årets første hare på beina.

Losen drar i gang og kroppen fylles av en god følelse, losen er som en vakker sang en slik stille og flott morgen på åsen. Siden vi er fire mann i dag har vi god tro på en god start på årets jakt men man vet jo aldri da, det er jo det som gjør jakta så spennende. Plutselig lyder ett enkelt skudd litt oppe i lia og kort tid etter "DOT", årets første hare falt at kl 0718 første dagen, en uventa og god pang start på årets jakt, det er fire lykkelige karer som samles på fallet, den eneste som er litt lei seg er Zenta, en død hare er ikke noe morsomt for henne.

Etter avslutta slaktearbeid flytter vi oss høyere opp i lia, Zenta slippes på nytt og går rett på ny fot. Mens hun jobber finner vi oss en fin plass i sola og koker kaffe. Det blir ei fin kvile stund, nykokt kaffe, niste og litt andre godbiter, den gode stemninga er tilbake og vi koser oss her ute på åsen. Praten går lett og vi har det akkuratt så godt som vi vil ha det. Zenta jobber godt men noen ny los blir det ikke idag, men det gjør ikke noe vi har fått en knall start på jakta. Nå gleder vi oss til flere flotte dager på åsen utover høsten.

Slike fine dager og stunder som dette kan ikke beskrives med ord, de må oppleves. Jammen er vi heldige som kan få oppleve dette.

En lykkelig gjeng på årets første harefall.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar