lørdag 24. september 2011

Liten hare på lang tur

Morgenen er så stille og vakker som den bare kan bli slik en september morgen da jeg, Tom og Zenta rusler oppover mot Monssætera, Zenta drar som vanlig ivrig ut og går idag rett på fot å begynner å jobbe på denne. Vi trekker oss rolig etter og snart er vi framme på vollen. Alt er stille kun litt fuglekvitter og orrhanebuldring bryter stillheten, sola er på tur opp og en skyfri himmel bærer bud om en flott høstdag.

Brått brytes stillheten av et illtert hundemål i det Zenta får haren på beina, nesten som vanlig kommer losen rett opp mot vollen og etter kun 3-4 minutter kommer en liten hareunge hoppende fram midt på vollen, den blir selvsagt oppmerksom på oss og legger inn høy giret og blir borte nederst på vollen, like etter kommer Zenta i fint driv og losen fortsetter nedover lia mot veien før det blir stille. Minuttene går sakte og det ligger spenning i luften, og der plutselig et langt sammenhengende ul like nedenfor vollen og losen er igang igjen, losen trekker seg nå østover i lia og gjør et par runder nedover mot Flisa før det igjen blir stille, slike smaåtasser er ikke lette å holde på beina.

Godt fornøyd med dagen så langt fyrer vi opp bålet og henger kaffekjelen over men i det vannet koker er Zenta i gang igjen. Losen gjør nå et par runder i samme område før den kommer oppover mot vollen deretter ned mot veien før det nok en gang blir tap. Vi slapper av og nyter dagen ved bålet. Etterhvert ser vi på peileren at Zenta setter kursen forbi Flisa og mot Skurven, høyst trolig går losen men vi sitter slik til at vi ikke kan høre noe. Nå er det bare en ting å gjøre og det er å komme seg etter, Tom tar bilen og reiser opp mot Svarttjern mens jeg tar beina fatt og går etter. Det blir en lang tur, ned til Flisa, lia vest for Skurven på langs og ned til Svarttjernveien og endelig får jeg kontakt med Zenta igjen, jammen kan også småtassene dra på langtur. Jeg er litt sliten etter turen så Tom går opp i lia og kobler Zenta. Det ble så absolutt en flott og spennende dag selv om haren tok oss med på langtur men det er jo slik man må godta at skjer fra tid til annen men det var en flott los og været viste seg fra sin beste side.

                                               Zenta i full los over vollen.

                                             Flisa i høstsol.

                                            Svartungen sett fra Skurven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar