lørdag 17. september 2011

Vanskelig hare

Som alle harejegere vet kan de aller minste harene lage store problemer for selv de beste bikkjene og dagen i dag ble et godt eksempel på dette.

I dag ble Zenta sluppet i enden av veien ved Nordbråten, dette er en sikker hare plass hvor vi har hatt mange fine loser. Zenta blir straks borte og vi skjønner at hun arbeider med noe og ganske riktig der kom uttaket i lia opp mot Bergsjøbrenna. Etter en fin runde på toppen går det som vi frykter, losen snur og går ned mot Grindberget. Jeg har gått etter og står like nedunder toppen da Zenta kommer innom en kjapp tur. Endelig der lyder losen igjen men det blir kun en kort runde og så ned igjen i Grindberget, dette gjentar seg to turer til, begge gangene passerer losen like ved meg men uten at jeg ser haren, denne kan neppe være særlig stor så Zenta gjør en god jobb som klarer å få den på beina igjen.

Jeg står på toppen med god utsikt til store dele av åsen, det er pent og klart vær men merkelig stille, ingen andre loser å høre. Tåka ligger tjukk nede i bygda men sola skinner her inne på åsen, jammen er vi heldige som kan nyte slike høstdager. Det er nå blitt helt stille fra Zenta og vi bestemmer oss for å samles for å koke kaffe. Asbjørn forteller at han har sett haren to ganger og beskriver den som "litt større enn et ekorn", ikke rart at det ikke ble noen god los da slike harer er jo nærmest umulige å jage på så vi blir enige om at Zenta har gjort en god jobb idag.

Vi får fyr på bålet og snart koker kaffen, det smaker godt med mat, nykokt kaffe og litt andre godbiter. Vi slapper av og nyter kvilestunda ved bålet og vi er alle enige om at det ikke er mulig å ha det bedre enn vi har det nå. Vi tar oss god tid og nyter dagen men etterhvert drar Zenta seg lengre unna så vi bestemmer oss for å hente henne siden vi er enige om at det neppe blir noe mer los idag. Jeg og Tom går etter og får etterhvert koblet henne. Det har vært en flott dag og det er en godt fornøyd gjeng som setter turen hjemover for å lade opp til nye dyster, jakta er godt igang, vi koser oss og gleder oss stort til de dagene som kommer.

Tåka ligge tykk nede i bygda mens vi nyter sola

Samlinga rundt bålet er "halve jakta"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar